Çorum Yöresel Yemek Ürünleri
Türkiye Çorum Yöresel Yemek
uzakıldıktan sonra bir pare yufka dü pare oklava kenar yana getirilip, yufka zerrinldıktan sonra oklavanın dü aracılığıyla elle büzdürülerek getirilir. Buna da burma baklava denir. Hiç üstelikı ilkinde yufka sessiz şerit halinde kesilip muhtevaine koz konulup gül şeklinde zerrinlıp dizilmesi diğerinde ise sessiz yufka muhtevaine koz konulup oklava yardımıyla bükülerek boyunun kısaltılarak burma şeklini almasıdır.|Hamurlar açılıp kurumaya buzakıldıktan sonra bir pare yufka dü pare oklava kenar yana getirilip, yufka zerrinldıktan sonra oklavanın dü aracılığıyla elle büzdürülerek getirilir. Buna da burma baklava denir. Hiç üstelikı ilkinde yufka sessiz şerit halinde kesilip muhtevaine koz konulup gül şeklinde zerrinlıp dizilmesi diğerinde ise sessiz yufka muhtevaine koz konulup oklava yardımıyla bükülerek boyunun kısaltılarak burma şeklini almasıdır.|6 Aşama 45dk Porsiyon girilmedi Kurabiyeler B’use B’bedduaşi 4 sene önce Brownie Kurabiye Özel günlerde misafirlerinize ağırlama edebileceğiniz ve kolayca hazırlanan brownie kurabiye tarifi damakta müthiş bir dilsiz buzakıyor.|Pişmaniye sevenlerin hayır diyemeyeceği bir tatlı olan teltel ağızda dağılan özümlemeı zahmetli fakat enfes bir şirindır. Çoruma geldiğinizde deneyimlemeniz gereken lezzetler arasında teltel şirinsını ihmal etmeyin.|Hamurlar açılıp kurumaya buzakıldıktan sonra bir pare yufka dü pare oklava kenar yana getirilip, yufka zerrinldıktan sonra oklavanın dü aracılığıyla elle büzdürülerek getirilir. Buna da burma baklava denir. Hiç üstelikı ilkinde yufka sessiz şerit halinde kesilip muhtevaine koz konulup gül şeklinde zerrinlıp dizilmesi diğerinde ise sessiz yufka muhtevaine koz konulup oklava yardımıyla bükülerek boyunun kısaltılarak burma şeklini almasıdır.|Haberturk.com değerlendirme sayfalarında değerlendirme karşılayıcı her okur, fevkda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Tasarruf Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş önemlir.|Ten piştikten sonra kemikli ise kemiklerinden ayırın. Kemiksiz ise servis edeceğiniz çağ birer şahsiyet olarak porsiyonlara ayırın yanı sıra pilav ile servis edin.|8.Tatar aşı; muska biçiminde muhtevai kıymalı hamur aşına zerrinmsaklı yoğurt merhametsizlarak yapılır.|Yemeğin en makro özelliği kıkesif ateş ile pişirilmesidir. Bu nedenle de özümlemeından çok pişmesi henüz lüks çağ kızılır. Güzel bir şekilde pineşelendiren kuzu tandır tadanları kendisine hayran buzakıyor.|Mayalanan peynir 12 saat sonra eksiksiz beyaz çaput torba muhtevaine konulur. Bez torbaya konan peynir, üzerine kalın konarak suyu temizıtılması esenlanır.|Derece: Geleneksel bir çorum yemeğidir İl merkezinde ve ilçelerde de yapılmaktadır Genelde ramazan aylarında sabahtan erken saatlerde güveç tencerede hazırlanıp fırına verilir Turşu ve salata ile alay malay servis yapılır|Haberturk.com değerlendirme sayfalarında paylaşılan tüm yorumların legal sorumluluğu yorumu karşılayıcı okura aittir ve Haberturk.com bunlardan mesul tutulamaz.|Elde ettiğimiz yuvarlak parçalara 1 tatlı kaşığı patates koyarak uç kısımlarını birleştirip resimde ki üzere gayrı uçları birbirine yapıştıralım ve tüm hamur muhtevain aynı aksiyonlemi yapalım. }
{Bir dahaki sefere değerlendirme yapmış olduğumda kullanılmak üzere aşamaı, e-posta adresimi ve web kent adresimi bu tarayıcıevet kaydet.|Tuzakıntı ve Paylaşım Kuralları: Literatür gösterilmek kaydıyla makaleden kısa kızılıntılar yapılabilir, fakat musannifın izni olmadan makalenin tamamı özge bir siteye kopyalanamaz veya özge bir yerde yayınlanamaz.|Bir yalan yemeği olan Söbelek dolması Çorum’un en özel lezzetlerinden biri. Onu özel kılan ise kullanılan yalanın Çorum ve yöreında yetineşelendiren morel yalanı olarak da malum kuzu kulağından yapılmasıdır.|Kaynamaya mebdeladıktan sonra ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır. Bir inç sığacak denli göz buzakılır, buhar çıkması muhtevain kıkesif nârte 2 saat pişirilir.|Oklavayla enikonu hamur heveslitıktan sonra bardakla yuvarlaklar kesip içine kıyma koyup şekildeki üzere kapıyoruz.|Bu önemli maç öncesinde ekibimıza ve beceri ekibini iş yerimde ağırlayarak beraber kahvaltı yaptık. Moral yemeğiyle 1960 Silopi Spor’a olan güvenimizi ilettik. Ekibimıza bu önemli maçta ve ligdeki tüm maçlarında sükselar diliyoruz. İnşcenabıhak 1960 Silopi Spor pay ettiği yere istikbal’ dedi|Çorum denildiği çağ kişilerin zihninde ilk olarak sıcacık insanları ve Anadolu’nun samimiyeti canlanır.| – Yırtma Aşı: Asma yapraklarının yırtılarak kullanılması sebebiyle bu isimle hatıralmaktadır. Ilişikşili yaprakları bambaşka bir lezzet katmaktadır. İsteyenler kuzu incik üzere kemikli et evet da kuşbaşı doğranmış et abartma ederek lezzetini henüz da zaitrmaktadırlar.|Hazırlanışı: Düğüler tuz suda sağlıksız saat bekletildikten henüz sonra yıdemıp süzülür, Tencereye 300 gr tereyağı konulur 3 hap etmek hap etmek kaşığı tuzlu, 1 tatlı kaşığı karabiberle alay malay düğüler ilave edilir Tencerede 5 an kavrulur Üzerine bir su bardağı su eklenip tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye buzakılır (30 an) Ten evetğ ile kızartılır Soğanlamış olur enikonu kenarlarak tencereye atılır Birkaç kat karıştırıldıktan bilahare tuz ve karabiber ilave edilir Kalan har su abartma edilir Ten kaynamaya mebdeladıktan bilahare üzerine sacıyak yerleştirilir Üzerine pak bir sini yerleştirilir Düğüler pak bir çaput torbaya konularak tepsinin üzerine yerleştirilir Tencerenin kapağı kapatılarak kapak kenarları hamurla sıvanır Bir inç sığacak değin göz buzakılır (Buhar çıkması muhtevain) kıkesif nârte 4 saat pişirilir Sıcak servis yapılır Yüzına turşu, katık, komposto, salata ile servis yapılabilir|“Çorum’da Ne Yenir?” diye soruyorsanız şöhretırım cevaplandırdık. O denli adamakıllı yemeklerden size son maddelerde şirinlardan bahsettik. Ancak kapanışı Makara Makara Tatlısı ile salgılamak istiyoruz.|Kaynamaya mebdeladıktan sonra ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır. Bir inç sığacak denli göz buzakılır, buhar çıkması muhtevain kıkesif nârte 2 saat pişirilir.|Asma yaprakları ile meydana getirilen özge bir yöresel hap etmek olan yırtma aşı Çorum mutfaklarında yerini alan lezzetlerdendir.|Hamurlar açılıp kurumaya buzakıldıktan henüz sonra bir pare yufka dü pare oklava kenar yandan getirilip, yufka zerrinldıktan bilahare oklavanın dü denli elle büzdürülerek getirilir Buna da burma baklava denir Hiç üstelikı ilkinde yufka sessiz şerit halinde kesilip muhtevaine koz konulup gül şeklinde zerrinlıp dizilmesi diğerinde ise sessiz yufka muhtevaine koz konulup oklava yardımıyla bükülerek boyunun kısaltılarak burma şeklini almasıdır Aynı şekilde bir gündüz kurumaya buzakılır Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülüp fırında kızartılır Şerbet dökülür servis yapılır}
Fonsüyle her ne denli ıspanak yemeğine benzese de incecik doğranmış madımakla hazırlanan ve pastırmayla lezzetine lezzet katan Pastırmalı Madımak Yemeği, Çorum’un sevilen lezzetleri arasında mahal kızılıyor. Sizde bu yemeği evde denemek isterseniz tarifi muhtevain tıklayınız.|Azıcık haşlandıktan sonra baklayı da ekleyip haşlamaya devam edelim. En son yeşil mercimek de ekleyip haşlayalım. Haşlandıktan sonra suyunu süzelim. Bir özge tencerede tiritli su İçin;|Buğday piştikçe yoğun yoğun çatlak rabıta karıştırılır ve pineşelendiren etin suyundan eklenir. Ten iyice piştikten sonra çıayallır ve kemiğinden ayrılır ve iyice ezilir ve büsbütün pineşelendiren buğdayın muhtevaine eklenir ve karıştırarak bir müddet henüz pişirilir. Daha sonra tereyağı bir tavada kızartılır.. Üzerine kırmızı biber abartma edilir. Bariğin üzerine tabaklara konduktan sonra gezdirilir. Indinde turşu veya salata ile alay malay yenir|Yorumlarda markaların ticari onurını zedeleyici, karalayıcı ve rastgele bir şekilde ticari zarara gaye hevesliabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir.|Haberturk.com değerlendirme sayfalarında değerlendirme karşılayıcı her okur, fevkda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Tasarruf Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş önemlir.|Ten piştikten sonra kemikli ise kemiklerinden ayırın. Kemiksiz ise servis edeceğiniz çağ birer şahsiyet olarak porsiyonlara ayırın, servis edin. Afiyet olsun.|Примечание: Ваше сообщение будет проверено модератором перед отправкой.|Yumuşyarak telgraf telgraf ayrılan enfes bir tandır etinin özenle hazırlanmış et vıcık vıcık pilav üzerinde servis edilmesi anaına dayanan İskilip dolması, Osmanlı döneminde askerlerin sefere çıkamdan önce yediği bir yemekmiş.|Tavuklar kemiklerinden ayrılarak robotta çekilir soğhatıran kabuğu soyulur robotta çekilir çekilen malzemelere bulgur ve baharatlarda abartma edilerek iyice yoğurulur. Daha sonra yuvarlak şekil verilerek isteğe nazaran tavada evetğlı yada evetğsız olarak kızarana denli iyice pişirilir.|Haberturk.com değerlendirme sayfalarında paylaşılan tüm yorumların legal sorumluluğu yorumu karşılayıcı okura aittir ve Haberturk.com bunlardan mesul tutulamaz.|Bu hamurun özümlemeında kıyma kullanılıyor ve hamurun her namına kıymanın dağılması ile alay malay mantı henüz lezzetli bir hal kızılıyor. Sosunda ise salçhatıran kenarı rabıta kullanılan gür tereyağı ile hap etmek nispeten lezzetli bir şekilde sunuluyor. Çorum yöresindekilerin asla vazgeçemediği ve kesif kesif sofralarında mahal verdiği bir lezzettir.|Serin bir ortamda dondurulur. Sonrasında sini ocağın üzerinde 2 an denli ısıtılır. Ağda rulo yapılarak tepsiden kaldırılır.|Hititlere başşehir olmuş olan şehir, o yıllardan bu yana soy sahipliği yaptığı tüm medeniyetlerin yemeklerinden izler taşıyan nispeten farklı lezzetlere iye bir mutfakla bölgeyi ziyarete gelen turistlerin damaklarına hitap etmektedir.}
Peçeık kebabının en yararlı yapıldığı lokanta ve restoranları burada bulup deneyimleyebilirsiniz.|Noksan su bardağı nohut sağlıksız su bardağı fasulye 1 gece önceden suya ısladım. Ertesi gündüz 1 soğanı evetğda kavurdum 1 hap etmek kaşığı salça ekledim. 1 su bardağı aptalkeklik buğdayı yıyitme muhtevaine koydum. Ben haşlanmış tavuğu aptalkek pişenikonu muhtevaine koyup karıştırdım siz muhtevaine isteğinize nazaran tavuk veya kemikli et koyabilirsiniz. Sonrasında ısladığım nohut ve fasulyeyi muhtevaine koydum.|Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam ammaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Değişik tek siteden kızılınan linkler Haberturk.com değerlendirme sayfalarında paylaşılamaz.|Koridor Kamerı Göverti ve Meyveleriyle Tarifler çabucak geçen sonbaharın arkası sıra çatlak ayı hoş geldi! Kış mevsimini iliklerimize denli hissedeceğimiz bu ay,…|On beş an kaynatılır. Yarma on su bardağı har su ile alay malay tencereye abartma edilir. Kaynayınca kapağı kapatılır kenarları hamur ile çerçevelenir.Bir inç sığacak şekilde göz buzakılır. Kıkesif nârte dü saat pişirilir.|Ancak karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz değerlendirme platformlarında henüz esenlıklı bir tartışma zeminını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz temelı değerlendirme ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çatlatmak istiyoruz.|Mercimek abartma edilir. 20 dk. kaynatıldıktan sonra 3 boduç har su abartma edilip, yarma eklenir. 20 dk. denli kaynatılıp tuzu eklenir. Daha sonra bir süre kıkesif nârte buzakılıp servis yapılır.|Ne Nedir Vikipedi olarak sizlere en essah bilgiyi çatlakştırarak sunuyoruz. Yapmış olduğumız araştırmalar neticesinde ansiklopedik detayları sizlerle paylaşıyoruz. Özellikle eğitim alanında, öğrencilerin faydasına olacak detayları sunmaya çkızılışıyoruz.|Omurga olarak un, şeker ve su kullanılarak hazırlanan bu tatlı, pişmaniyeye benzerliğiyle pişmaniye seven, damağında misal tatların kalmasından yumuşaklananlar muhtevain bire bir.|Kaynamaya mebdeladıktan sonra ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır. Bir inç sığacak denli göz buzakılır, buhar çıkması muhtevain kıkesif nârte 2 saat pişirilir.|Çorum ve çevresinde gür gür kâin madımak kullanılarak hazırlanan bu lezzet, başta ıspanak yemeğini andırsa da muhtevaindeki enikonu enikonu doğranmış pastırmalarla üstelikını ortaya koyuyor.|Hitit pişireceğiniz tencere içine koyun ve önce harlı nârte biraz altüst edin ve kapağını kapatın kaynamaya mebdelayana denli bekleyin.|Gizlilik ve Çerezler: Bu sitede çerez kullanılmaktadır. Bu web sitesini kullanmaya devam ederek bunların kullanmaını kabul edersiniz.}
asılmış yapraklarının yırtılarak kullanılması hasebiyle bu ismi kızılıyor.|Ülkemizde her mutfakta mantının ayrı bir yeri vardır ve kesif kesif meydana getirilen bir lezzettir. Çorum mantısı da bilenen yapmış olduğumız mantılardan farklı olarak yapılmakta ve eşsiz bir lezzet sunmaktadır.|Sağlık 2 saat önce Omicron alarmı! Aşısızlar muhtevain uyarı Arifegazili’de cenaze yemeği uygulaması kaldırıldı|Haberturk.com değerlendirme sayfalarında değerlendirme karşılayıcı her okur, fevkda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Tasarruf Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş önemlir.|İskilip Dolması’nın pişme süresi miktara nazaran değişmiş olur. Majör dolma kazanlarının pişmesi 13 saati bulurken, bu tarifimizde ki cirim azca olduğu muhtevain 4 saat kıkesif nârte pişirmek yeterlidir. Kulaklı açılınca “ca” torbası kızılınarak dolma anlamsızşeşlır, biraz et suyu ile terleme yapılır.|Mercimek abartma edilir. 20 dk. kaynatıldıktan sonra 3 boduç har su abartma edilip, yarma eklenir. 20 dk. denli kaynatılıp tuzu eklenir. Daha sonra bir süre kıkesif nârte buzakılıp servis yapılır.|Yorumlarda markaların ticari onurını zedeleyici, karalayıcı ve rastgele bir şekilde ticari zarara gaye hevesliabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir.|Servis yapacağım çağ da tereyağ eritip muhtevaine kattığım türap kırmızı biber karışımını tabakla üstüne gezdirdim.|İskilip dolması denetlemer lengel ile servis edilir yanı sıra iskilip e başmaklık sirkeli cacık eğer olmazsa olmazdır|15 su bardağı su 5 adet kuru soğan Hazırlanışı :Düğüler tuzlu suda sağlıksız saat bekletildikten sonra yıdemıp süzülür, Tencereye 300 gr tereyağı konulur. 3 hap etmek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberle alay malay düğüler abartma edilir. Tencerede 5 an kavrulur. Üzerine bir su bardağı su eklenip tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye buzakılır. (30 dk) Ten evetğ ile kızartılır. Soğanlamış olur enikonu kenarlarak tencereye atılır. Birkaç öğün karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber abartma edilir. Kalan har su abartma edilir.|Hamurlar açılıp kurumaya buzakıldıktan sonra bir pare yufka dü pare oklava kenar yana getirilip, yufka zerrinldıktan sonra oklavanın dü aracılığıyla elle büzdürülerek getirilir. Buna da burma baklava denir. Hiç üstelikı ilkinde yufka sessiz şerit halinde kesilip muhtevaine koz konulup gül şeklinde zerrinlıp dizilmesi diğerinde ise sessiz yufka muhtevaine koz konulup oklava yardımıyla bükülerek boyunun kısaltılarak burma şeklini almasıdır.|Ardından bu çaput torbaların üzerine de tekrar kalın konarak mütebaki suyunun temizıtılmasına devam edilir.|İki koca ağdayı ellerine kızılıp sıkarak yumuşatırlar. Yumuuygun ağda elle sıkılarak 65 öğün çevrilir. Tepsiye kavrulmuş un yayılır. Ağda bu tepsinin muhtevaine konularak unla alay malay çevrilir. Saç teli kıvamına gelince telgraf telgraf olmuş demektir. Kesilerek servis yapılır.}
Ten ile arası yararlı olanların Hanedan Peçeık Kebabı’na ulaştığında masayı donatacağına imanıyoruz. Burada servis edilen peçeık kebapları, yedikçe yediriyor. Sunumda çeşitleme yaratan Hanedan, etleriniz soğumasın diye masanıza ısıtma sistemi de kuruyor.|Tencerenin kapağı kapatılıp bir sessiz buhar deliği buzakılarak etrafı hamurla kapatılır. Kıkesif nârte 4 saat pişirilir. Ancak pişmesi süreleri cirimına nazaran değişmiş olur unutulmasın.|You’re using a browser that isn’t supported by Feysbuk, so we’ve redirected you to a simpler version to give you the best experience.|Yukarı Karabağ’ın aksiyongalden kurtarılmasının arkası sıra Kafkaslar’da amerikan barış, oturma ve kalkınma muhtevain atılacak hissedar adımlar üzerinde duruldu.|6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu tembihnca hazırlanmış muta ve gizlilik metnimizi kavramak , sitemizde dayalı mevzuata muvafık olarak kullanılan çerezler karşı veri çekmek muhtevain lütfen tıklayınız. Sitemizi görüşme ederek, çerez kullanmaını kabul etmiş olacaksınız.|Okuyucunun Dikkatine Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek hap etmek & mekan rehberi mevzularını şamil yazgılar genel brifing amaçlıdır. Kategoride vatan muhtevai ve vatan dışından pek çok farklı şehir muhtevain derlediğiniz lokanta ve hap etmek mekanlarına, kelime konusu şehrin aşhane harsüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine üzerine bilgilere sessiz yazı muhtevaerisinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.|Ancak içinde mahal alan pastırmalar ile lezzetini bambaşka yere taşıyan bir hap etmek olmuştur. Yumuşak ve lezzetli bir hap etmek olan Madımak yemeğinin sessiz meşakkatli yeri madımak oyunun temizlenmesi ve ayıklanmasıdır. Çorum’da karşılaşacağınız bu lezzeti muhakkak denemelisiniz.|Bu lezzet adını sınırları dışına denli duyurmuş eşsiz bir peynir lezzetidir. Peynirin özellikle sabahleyin kahvaltıları ve bir çok yemekte ayrı bir yeri vardır.|Aynı şekilde zerrinmsakları da kabuklarını soyun tüm olarak tencereye cebin. Ten yavaş yavaş pişecek ve bıraktığı suyu çekecek. Suyunu iyice çekince kendi evetğında biraz kavurun pare karabiberleri, soğanı ve zerrinmsakları cebin tuz serpiştirin. Ten piştikten sonra kemikli ise kemiklerinden ayırın. Kemiksiz ise servis edeceğiniz çağ birer şahsiyet olarak porsiyonlara ayırın yanı sıra pilav ile servis edin.|com editörlerinin tek editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle mahal almaktadır. Şırnak Haberleri alanında mahal alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.|Tereyağı ve 1 hap etmek kaşığı sıvı evetğ ile soğanlamış olurımızı kavuralım. Kavurduktan sonra domates salçamı baharatlarımızı koyalım. Ten suyumuzu da ekleyelim. Noksan su bardağı yarmamızı da yumuşayana denli kaynatalım.|Doyurucu ve dörtköşe bir yemekten sonra kaymaklı kadayıfın da tadına bakmadan olmaz diyoruz ve sizlere bu mekanın dillere destan kaymaklı kadayıfını da öneriyoruz. Çorum’da aç sınırlanmak yasak, her mekanda ayrı bir lezzet var!|Şu Yozgat Uluslararası havaalanida yapıldı mı degme corumun keyfine hersey ikiye katlar. Bide Yozgatımızin hızlı treni geldimi oohh tadından yenmez}
{Kaynayan gür su da (makro tencere yararlı bir intihap olacaktır kestirmece 40 dk çatlak çatlak karıştırıp arama ederek pişirelim. Bu arada yoğurt bir cirim su ile açılıp boza kıvamına getirildikten sonra zerrinmsak sıkılı müheyya edilir.|Forumda ‘Lansman Hatsı’ şeklinde evet da bariz saydam kasıtlı bir lakırtııpta tanıtım ammaçlı özge bir web sitesi’nin reklamı salgılamak, ‘Laf fora etmek’ YASAKTIR! Bu şekilde oluşturulan konular silinir ve dayalı üye ceza kızılır.|Daha sonra suyu temizıtılan peynirler, beyaz bir çarşaf üzerine anlamsızşeşlır. Vahişeşlan bu peynirler dikilip hazırlanan tulumlara ortamında hiç albeni anlamsızluğu kalmayacak şekilde sıkıştırılarak edisyonlır.|Soğan Gallesi tam bir şifa deposu. Çünkü natürel antibiyotik olarak sayılan soğan ve zerrinmsağın hummalı bir biçimde kullanılması ile yapılıyor. Fakat biraz meslektırıcı bir hap etmek diyebiliriz.| Çorum mutfağının sevilen ve tarifleri çatlakştırılan yöresel yemeklerinin adları ve listesi şöyle:|1. Unu geniş bir tavaya cebin. Tahta kaşıkla kadimî karıştırarak kıkesif nârte unun rengi değaksiyoninceye denli kavurun. Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin.|İçine de koz yerleştirip gül şeklini algı şekilde zerrinn ve evetğlanmış bir tepsiye dizin.|Daha yeni kavrulmuş mis üzere kokan leblebinin aklınıza gelebilecek ve gelemeyecek envai çeşidinin tadına bakabilirsiniz. Zamanı mebdelatan yazgıtların bulunduğu kent, aynı zamanda zamanın en makro fecirığıdır.|Un yoğun nârte kavrulur. Sutaş, şeker ve limon tuzu kaynatılarak ağda yapılır. Tepsi tereyağla evetğlanıp ağda bu tepsiye yayılır. Serin bir ortamda dondurulur. Tepsi ocağın üzerinde 2 an denli ısıtılır. Ağda rulo yapılarak tepsiden kaldırılır.|Yarma ile yapılmakta olan yemeğin içine ister kuşbaşı ister kemikli et ilave edilerek lezzeti arttırılabilir. Çoğunlukla evlerde yapılmakta olan b u yöresel lezzeti sizlerde evlerinizde deneyimleyebilirsiniz.|sakarya escort sakarya escort serdivan escort sakarya escort webmaster toplu tartışma kuşadası escort nevşehir escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort kayseri escort nevşehir escort rokettube sakarya escortescort escort bayan escort escort bayan escort bayan|Toparlak ferde olan şirinların üzerine kızgın tereyağı dökülerek karıştırılır ve ilgisiz olarak servis yapılır.|Çorum’dan ayrılmadan satın alabileceğiniz en adamakıllı hediyelerin de başlangıcında gelen leblebi, hem natürel hem de lezzetli. }
{İnce enikonu kenarlan madımaklar yıdemır. Soğanlamış olur tereyağında kavrulur, pastırma abartma edilir. Sıcak su konulup kaynatılır ve en son madımak ve bulgur konularak pişirilir.|Yorumlarda markaların ticari onurını zedeleyici, karalayıcı ve rastgele bir şekilde ticari zarara gaye hevesliabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir.|It looks like you were misusing this feature by going too fast. You’ve been temporarily blocked from using it.|Aynı şekilde zerrinmsakları da kabuklarını soyun bü olarak tencereye cebin. Ten yavaş yavaş pişecek ve bıraktığı suyu çekecek. Suyunu iyice çekince kendi evetğında biraz kavurun pare karabiberleri, soğanı ve zerrinmsakları cebin tuz serpiştirin.|Tencereye kuyruk evetğı atılıp kızdırılır. Etler de abartma edilir. Soğan da iri iri doğranıp tencereye cebinır. arkası sıra salçalar, acı biber, tuz ve 2 litre denli da su merhametsizlıp 5 an pişmeye buzakılır.|Koridor Kamerı Göverti ve Meyveleriyle Tarifler çabucak geçen sonbaharın arkası sıra çatlak ayı hoş geldi! Kış mevsimini iliklerimize denli hissedeceğimiz bu ay,…|On beş an kaynatılır. Yarma on su bardağı har su ile alay malay tencereye abartma edilir. Kaynayınca kapağı kapatılır kenarları hamur ile çerçevelenir. Bir inç sığacak şekilde göz buzakılır. Kıkesif nârte dü saat pişirilir.|Gün süresince birbirinden farklı medeniyetlere soy sahipliği yapmış olan Çorum, bu durumun sebebiyle hem gani bir tarihi kültüre hem de gani bir mutfağa iye olmuştur.|Yemekte bir hanek karşılayıcı Tekmender Resi beyı Burhanettin Arslan, “Gayemiz çeşitli vesilelerle ülkemizin dört bir kenarına dağılmış olan Tekmenlileri bir araya getirerek özlemlerimizi bastırmak birbirimizle olan destelarımızı koparmamak ve henüz da bileklendirmektir.|Onun üzerine kızarttığımız de nane evetğ ve pul biberi karışımını döküp servis edelim amma servisi hazırlarken 10 an ortamında tüketilmesi gerekir yoksa kuruyabilir taze taze hap etmek muhtevain yemeye yakın servis yapınız. Afiyet olsun.|Makara Makara: Un yoğun nârte kavrulur. Sutaş, şeker ve limon tuzu kaynatılarak ağda yapılır. Tepsi tereyağla evetğlanıp ağda bu tepsiye yayılır. Serin bir ortamda dondurulur. Tepsi ocağın üzerinde 2 an denli ısıtılır. Ağda rulo yapılarak tepsiden kaldırılır.|1 su bardağı aptalkeklik buğdayı yıyitme muhtevaine koydum. Ben haşlanmış tavuğu aptalkek pişenikonu muhtevaine koyup karıştırdım siz muhtevaine isteğinize nazaran tavuk veya kemikli et koyabilirsiniz. Sonrasında ısladığım nohut ve fasulyeyi muhtevaine koydum. |İki koca ağdayı ellerine kızılıp sıkarak yumuşatırlar. Yumuuygun ağda elle sıkılarak 65 öğün çevrilir.}
{ – Pastırmalı Madımak: Çorum ve çevresinde gür miktarda kâin madımak bu enfes yemeğe varlık veriyor. Ispanak yemeğine benzetilse de içine enikonu enikonu doğranan pastırmaların alınmasıyla çok farklı bir lezzeti hap etmek severlerle buluşturuyor.|Böylece sizler afiyetle yemeğinizi yerken, peçeık kebabı ve gayrı yemekler hala sıcağını korumuş oluyor. Böylesine özenli servisin ve lezzetli yemeklerin olduğu mekana hala uğramadınız mı?|Kırıcıktığınız an doya doya hap etmek yiyebileceğiniz İzmir Lokantası, onlarca har hap etmek seçeneği ile her gelenin damak zevkine hitap etmeyi mebdearan bir adres. burada şefin tavsiyesi; çandır yumurtalı pide!|Afganistan’da ortaya çıdem insanca krizin önlenmesi ve oturma zeminının esenlanması namına Türkiye’nin Afganistan elına iane etmeye ve uluslararası toplumla iş birliği içinde olmaya devam edeceği belirtildi.|Soğanlamış olur enikonu kenarlarak tencereye atılır. Birkaç öğün karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber abartma edilir.|Madımak: Adının yırlere süje olduğu madımak; Midi Anadolu’nun malum en esbak yemeklerindendir.Madımak, soğan, bulgur, tercihe nazaran pastırma veya çemen ile yapılır. İnce enikonu kenarlan madımaklar yıdemır. Soğanlamış olur tereyağında kavrulur, pastırma abartma edilir. Sıcak su konulup kaynatılır ve en son madımak ve bulgur konularak pişirilir.|Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam ammaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Değişik tek siteden kızılınan linkler Haberturk.com değerlendirme sayfalarında paylaşılamaz.|Daha sonra hamurlarımızı da ekleyip yumuşayıncaya denli kaynatalım ve çorbamızın tuzunu abartma edelim.| Kavurduktan sonra domates salçamızı ve baharatlarımızı koyalım. Ten suyumuzu da ekleyelim. Noksan su bardağı yarmamızı da yumuşayana denli kaynatalım. 3 su bardağı suyu da ekleyip bir taşım kaynatıp değerliı kapatalım. Altını kapattıktan enikonu enikonu kıydığımız yeşillikleri tiritli suya katalım. Tiritli suya en son haşladığımız bakliyatları da koyup bir taşım kaynatalım. Asma yaprağı ile servis edelim.|Ten evetğ ile kızartılır. Soğanlamış olur enikonu kenarlarak tencereye atılır. Birkaç öğün karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber abartma edilir. Kalan har su abartma edilir.|Kazanların dibinde pineşelendiren lezzetli etlerin buharıyla üstteki ca muhtevaindeki pilav pişer ve etle alay malay servis edilir. Hem kokusu hem de lezzetiyle hakeza bir pilav yememişsinizdir. Mutlaka deneyin.|Toparlak ferde olmaya mebdelayınca üzerine kızdırılmış tereyağı dökülüp tahta ayalkla ufaltılarak karıştırılır. Dargın olarak servis yapılır. |Hazırlanışı : Hâk tencerede tüm malzemeleri toplayıp, un ile suyu hamur yapıp tencerenin ağzını sıkıca kapatıp fırında veya üzüntü nârte 3 saat pişirilir.}
{Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam ammaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Değişik tek siteden kızılınan linkler Haberturk.com değerlendirme sayfalarında paylaşılamaz.|Anekdot: Geleneksel Çorum yemeğidir Çorum ve çbasamak ilçelerde de yapılır Yüzına turşu ve yeşil soğanla servis yapılır|Üzerine zerrinmsaklı yoğurt dökelim. Onun üzerine kızarttığımız de nane evetğ ve pul biberi karışımını döküp servis edelim amma servisi hazırlarken 10 dk ortamında oturup yemezse kuruyabilir taze taze hap etmek muhtevain yemeye yakın servis yapınız.|Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır. Bir inç sığacak denli göz buzakılır, buhar çıkması muhtevain kıkesif nârte 2 saat pişirilir. Derece: Geleneksel bir çorum yemeğidir. İl merkezinde ve ilçelerde de yapılmaktadır. Alelumum ramazan aylarında sabahleyin erken saatlerde güveç tencerede hazırlanıp fırına verilir. Turşu ve salata ile alay malay servis yapılır.|Çorum’da leziz bir tandır kebabı hap etmek istediğinizde; Çtemizır & Sami Tandır Kebap’a uğramalkaloriız. Tereyağlı lavaş ile beraber sunulan tandır etleri, yayık katık ile henüz da lezzetlenecek.| Çorum’a göl ayağı basanlar leziz yemekleri haricinde çarşıdan neler almadan Çorum’dan ayrılmamaları gerektiğini de heves ederek çatlakştırıyorlar. Meşhur leblebisinin haricinde Çorum’dan kızılınacak pek çok dilsiz var. Bu gıdalar arasında Kargı tulum peyniri muhakkak tavsiye ediliyor.|Ten yavaş yavaş pişecek ve bıraktığı suyu çekecek. Suyunu iyice çekince kendi evetğında biraz kavurun pare karabiberleri, soğanı ve zerrinmsakları cebin tuz serpiştirin.|Lokum kıvamına gelene denli pişirilen kuzu evet da oğlak etinin tadına doyum olmuyor! Kalaba misafir sofraların vazgeçilmezi Peçeık kebabını yolunuz Çorum’a düşerse denemeden dönmeyin deriz!|On beş an kaynatılır. Yarma on su bardağı har su ile alay malay tencereye abartma edilir. Kaynayınca kapağı kapatılır kenarları hamur ile çerçevelenir. Bir inç sığacak şekilde göz buzakılır. Kıkesif nârte dü saat pişirilir.|Sağlıklı ömür Türkiye’de ehven sokak yemeklerini yiyeceğiniz şehirler Saksılatan makaleci| Elde ettiğimiz yuvarlak parçalara 1 tatlı kaşığı patates koyarak uç kısımlarını birleştirip resimde ki üzere gayrı uçları birbirine yapıştıralım ve tüm hamur muhtevain aynı aksiyonlemi yapalım. Kaynayan gür su da (makro tencere yararlı bir intihap olacaktır) kestirmece 40 dk çatlak çatlak karıştırıp arama ederek pişirelim. Bu arada yoğurt bir cirim su ile açılıp boza kıvamına getirildikten sonra zerrinmsak sıkılıp müheyya edilir. Süzdüğümüz hingelleri servis tabağına alarak önce yoğurt arkası sıra yaktığımız kırmızı biber dökülüp servis edilir.|Baklavanın her hali ayrı bir nefis doğrusu, bir kere bunu bir kabul edelim. Çorum’da gür gür meydana getirilen sıkma baklava da diğerlerinden geride duracak değildi, rengiyle şekliyle üstelikını ortaya koymadı da bildi.|Şekerleme diye bahsediyoruz fakat esasen kurabiye diyebiliriz. Margarin, pudra şekeri ve undan meydana getirilen kıytırık amma bir o denli lezzetli bu şekerlemeleri şehirden ayrılırken kenarınıza almayı ihmal etmeyin.}
{Haberturk.com değerlendirme sayfalarında paylaşılan tüm yorumların legal sorumluluğu yorumu karşılayıcı okura aittir ve Haberturk.com bunlardan mesul tutulamaz.|Mercimek abartma edilir. 20 dk. kaynatıldıktan sonra 3 boduç har su abartma edilip, yarma eklenir. 20 dk. denli kaynatılıp tuzu eklenir. Daha sonra bir süre kıkesif nârte buzakılıp servis yapılır. |3 su bardağı suyu da ekleyi bir taşım kaynatıp değerliı kapatalım. Altını kapattıktan enikonu enikonu kıydığımız yeşillikleri tiritli suya katalım. Tiritli suya en son haşladığımız bakliyatlar koyup bir taşım kaynatalım. Asma yaprağı ile servis edelim.|Gurme tavsiyelerinden fotoçılık derslerine pek çok konuda blog yazgısı ile çatlakç isticar hizmetimizin kenarı rabıta yolculuğu dörtköşe hale getirecek tüm süje mebdelıklarını sevgiyle kucaklıyoruz.|2009 Senesinde Köy Sitesi olarak mebdeladığımız eser varlıkımız henüz sonra alaka alanını yaygınleterek radyo temaları png resimleri, yöresel yemekler, köy ömürıyla dayalı resimler yazgılar ve henüz bir çok alanda paylaşımlar yaparak bu günlere geldik, patronaj kadromuzun ve üyelerimizin vefakar ulamalarından dolayı her insana ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bu kent say veren herkesindir.|Ancak karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz değerlendirme platformlarında henüz esenlıklı bir tartışma zeminını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz temelı değerlendirme ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çatlatmak istiyoruz.|Önce arpacık soğanlamış olurı ve zerrinmsakları tereyağı ile kavruluyor. Sonrasında kuşbaşı etleri eklenip biraz henüz kavruluyor. Son aşamada ise en lezzeti halini alması muhtevain güvece konulup fırında pişiriliyor.|Mantı istediğimiz yumuşaklığa gelince kapatalım ve kıymayla beraber mantımızı servis tabağına alalım.|Tuz abartma edip azar azar dökelim ve dik bir hamur elde edelim. Hazırladığımız hamuru nemli bezle örterek bir müddet dinlendirelim. Bu arada haşlanan patatesleri ezip muhtevain tuz ve baharatları abartma ederek hazırlayalım. |Hassaten bayramlarda klasik tatlı yeğleme etmeyenler muhtevain brownie kurabiye bir alternatif olarak yeğleme edilebilir.|Yarma yıkandıktan sonra 10 su bardağı har ile alay malay tencereye abartma edilir. Kaynamaya mebdeladıktan sonra ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır. Bir inç sığacak denli göz buzakılır, buhar çıkması muhtevain kıkesif nârte 2 saat pişirilir.| Üzerine zerrinmsaklı yoğurt dökelim. Onun üzerine kızarttığımız de nane evetğ ve pul biberi karışımını döküp servis edelim amma servisi hazırlarken 10 dk ortamında oturup yemezse kuruyabilir taze taze hap etmek muhtevain yemeye yakın servis yapınız.|Çorum’a gittiyseniz ne yapın edin Kargı ilçesine gidin. Kargı’da da peçeık kebabı yiyeceğiniz bir mahal bulun. Esnafa iş, eminiz en yararlı peçeık kebabı karşılayıcı lokantaları tanım ederler.}
{İki koca ağdayı ellerine kızılıp sıkarak yumuşatırlar. Yumuuygun ağda elle sıkılarak 65 öğün çevrilir. Tepsiye kavrulmuş un yayılır. Ağda bu tepsinin muhtevaine konularak unla alay malay çevrilir. Saç teli kıvamına gelince telgraf telgraf olmuş demektir. Kesilerek servis yapılır.|2. Pekmezle suyu karıştırın. Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin. Hızlıca karıştırın. Helva kıvamını kızılınca alevden kızılıp ılınmaya buzakın.|Patatesleri soyarak haşlanmaya bırakalım. Hamur muhtevain un karıştırma kabına alalım ve ortasını hevesliarak yumurtayı kıralım. Tuz abartma edip azar azar su dökelim ve dik bir hamur elde edelim. Hazırladığımız hamuru nemli bezle örterek bir müddet dinlendirelim. Bu arada haşlanan patatesleri ezip muhtevaine tuz ve baharatları abartma ederek hazırlayalım. Dinlenmiş hamuru 2 parçayak tabanı bölelim ve bir parözı merdane yardımıyla hevesligurur. Açtığımız hamurdan şayet yuvarlak lakırtııbınız yoksa çay bardağı ile keselim.|Gençlerimizin gelişimi muhtevain çkızılışacağız ve inşcenabıhak ligi pay ettiğimiz yerde bitirerek kamu beraber sevineceğiz” şeklinde süjeştu.|Çorbamız piştikten sonra tavaya evetğlarımızı kızılıp kızdıralım muhtevaine naneyi de ekleyip hazırlanan sosu çorbamıza abartma edelim.|Şehir ile özdeşleşmiş harika bir lezzet olan Çorum mantısı da bu liste içinde mahal kızılıyor. öbür mantılardan farklı olan tadı ile kişileri bambaşka bir lezzetle tanıdıktırıyor. Bu yemeğin en önemli özelliği özümlemeında kullanılan hamurun, gayrı hamurlara nazaran henüz farklı bir şekilde yapılıyor olmasıdır.|500 gram iri tuz 3 litre su ile kaynatılır.Kaynarlığı savrularak giderildikten sonra pirinç ıslatılır. öbür tarafta enikonu doğranmış soğanlamış olur tereyağ ve zeytinyağ ile iyice kavrulur.|İnce enikonu kenarlan madımaklar yıdemır. Soğanlamış olur tereyağında kavrulur, pastırma abartma edilir. Sıcak su konulup kaynatılır ve en son madımak ve bulgur konularak pişirilir.|Çorum’un büyük yöresel yemeklerinden biri olan Yırtma Aşı, adını asılı yapraklarının yırtılarak yapılmasından kızılıyor. Ilişikşi sevenlerin beğenisini kazanacak olan bu hap etmek istenirse kuşbaşı et veya kemikli kuzu incikle de taçlandırılabiliyor.|Evlerinizde deneyimleyebileceğiniz bu lezzeti Çorum’a geldiğiniz çağ yöresel tatların yapıldığı lokantalarda deneyimleyebilirsiniz.|Yarma yıkandıktan sonra 10 su bardağı har ile alay malay tencereye abartma edilir. Kaynamaya mebdeladıktan sonra ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır. Bir inç sığacak denli göz buzakılır, buhar çıkması muhtevain kıkesif nârte 2 saat pişirilir.|Bir özge tencerede tiritli su İçin; Tereyağı ve 1 hap etmek kaşığı sıvı evetğ ile yemeklik doğranan soğanlamış olurı kavuralım.|Hazırlanışı: Yarmalar temizşamdan ıslatılır Güveç tencereye (Hâk tencere) 2 kaşık evetğ konulur Soğanlamış olur enikonu enikonu kenarlır Ten, biber, salça, tuzlu 1 su bardağı har su abartma edilerek 15 an kaynatılır Yarma yıkandıktan bilahare 10 su bardağı har ile alay malay tencereye ilave edilir Kaynamaya mebdeladıktan sonra ateş kısılır Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır Bir inç sığacak denli göz buzakılır, buhar çıkması muhtevain kıkesif nârte 2 saat pişirilir}
ilaveten kulak memesinden biraz henüz dik bir hamur yoğuruyoruz.|Etler piştikten sonra ocaktan indirmeye yakın enikonu kenarlmış dereotu ve taze nanesi de abartma edilerek zirı kapatılır. Afiyet olsun.|Temiz bir işletme olan Özbeyler Park İskender müşterileri, bu mekandan nispeten mutlu ayrılıyor. Çoğunlukla kalaba olduğu muhtevain servis biraz gecikebilir; fakat tereyağının kokusu ve yumuşyarak etin lezzeti bunu telafi edecektir.|Patatesleri soyarak haşlanmaya bırakalım. Hamur muhtevain un karıştırma kabına alalım ve ortasını hevesliarak yumurtayı kıralım.|Saksırolü mercimeği aldığı yanı sıra yarmanın da kendisine zevcelik ettiği doyurucu ve mugaddi bu meşhur lezzetin yanı sıra turşu veya taze soğan ile servis ediliyor. Çorum’da bu lezzeti lokantalarda yada çorbacılarda ferah ferah bulabilirsiniz.|İlk önce mercimeği iyice yıkayalım tencereye suyumuzu koyup içine mercimeğimizi abartma edelim.|Etli yemeklerinden hamur aksiyoni yemeklere, çorbalardan şirinlara birbirinden eşsiz, kendilerine tarifleri ve yapılışı ile donatılan sofralarında deneyimleyebileceğiniz yöresel lezzetlere çekmece atalım…|Çorum meşhur yemekleri arasında kâin İskilip dolma nerede yenir diyorsanız; Katipler Konağı’nın kapkaloriı aralamalkaloriız. Çorum’un özel lezzetlerinden Çorum mantısı da burada sevenler muhtevain hazırlanıyor.|com editörlerinin tek editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle mahal almaktadır. Elazığ Haberleri alanında mahal alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.|3.Teltel; limon tuzu ile şeker kestirilir, ağda hâline getirir. Sonrasında ilgisiz havada dondurulduktan sonra ağda elle sıkılarak uzatılır ve beyazlatılır. Ofis hâline getirilerek kavrulmuş un muhtevaine yatırılır. Elle sıkılarak bu daire yaygınletilir ve telgraf telgraf olabilir.|Çorum’un yöresel yemekleri arasında da önemli bir yere iye olan et sevenlerin buraya ulaştığında birmebzul lokanta ve restoranlarda deneyimleyebileceği bir lezzettir.|Parşomen kağıdı ile torbanın etrafı örtülür. Kulaklıın kapağı kapatılıp bir sessiz buhar deliği buzakılarak etrafı hamurlanır. İskilip Dolması’nın pişme süresi miktara nazaran değişmiş olur. Majör dolma kazanlarının pişmesi 13 saati bulurken, bu tarifimizde ki cirim azca olduğu muhtevain 4 saat kıkesif nârte pişirmek yeterlidir. Kulaklı açılınca “ca” torbası kızılınarak dolma anlamsızşeşlır, biraz et suyu ile terleme yapılır. Lenger dediğimiz parça kabına kızılınan dolmanın üzerine kazandan çısütsüzılan iri didilmiş etler yerleştirilip; üzerine biraz et suyu gezdirilir, üzerine tercihen karabiber serpilir. Dolmadan önce şehriye çorbası, dolma ile alay malay sirke salatası ve sonrasında helva ile alay malay servis edilir.|Iskilip Dolması Tarifi Hazırlanışı İskilip Dolması Tarifi yapılışımız muhtevain sizlerleyiz. Aşama aşama yemeğimizi alay malay yapalım. Öncelikle düğülerimizin nişastalarından arındırmak muhtevain 30 an denli har
{Bu sonucun arkası sıra Osmancık Belediyespor ilk hafta maçları nihayetinde puanla tanıdıkamazken, mihman Sorgun Belediyespor ise 3 benekı hanesine yazdırdı.|Yayladan inme çağı yaklaştığında, peynirlerin pazarlanması muhtevain konulacağı koyun ve kuzu derilerinden meydana getirilen tulumun hazırlanmasına mebdelanır.|Hazırlanışı: Tencereye evetğ konulur Soğanlamış olur enikonu enikonu kenarlır Pembeleşinceye değin kavrulur Nane, biber abartma edilir 3 su bardağı su konulup, kaynamaya mebdelayınca mercimek abartma edilir 20 an kaynayınca 3 kadeh har su ilave edilip, yarma eklenir 20 an denli kaynatıldıktan bilahare tuzu eklenir Odi kısılır 10 an değin kaynadıktan sonra servise hazırdır|Dokumaldığı bölgenin coğrafi, hesaplı ve tarımsal özelliklerini yansıfecir yemekler, iletişimin ve değişen teknolojinin gelişmesiyle giderek rastgele bir yöreye evet da şehre ilişik olmaktan çıkmış; aynı malzemeyle meydana getirilen hap etmek farklı bir ad veya sunumla Türkiye’nin değişkin yörelerinde yapılır hale mevruttir. Bu da yaygınlık kazanarak bir tanınmayı birlikte getirmiştir.|Ancak karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz değerlendirme platformlarında henüz esenlıklı bir tartışma zeminını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz temelı değerlendirme ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çatlatmak istiyoruz.|Yaprakların ilaveşiliği sebebiyle kendine başmaklık enfes bir lezzeti olan yemeğe dileyenler kuzu incik üzere kemikli et, dileyenlerse kuşbaşı doğranmış et ekleyerek lezzetini katlayabiliyor. Mis.|öbür mantılardan farklı olarak boş olarak kapatılan Çorum mantısı, bu yüzden pişirilirken kıyma ile kavruluyor. Gür zerrinmsaklı yoğurt ile servis edilen bu yöresel nefis yemeği sizde denemek isterseniz tarifi muhtevain tıklayınız.|Dolma kulaklıının dibine tereyağı ve zeytinyağı konarak etler çok azca kızartılır. İçerisine tuz ve dü parçayak tabanı ayrılan soğan ile etlerin üzerini bir inç aşacak şekilde su abartma edilir.| Baklava hamuru açılıp özellikle bu tatlı muhtevain kullanılan “oka” konur ve dü aracılığıyla katlanır. İki aracılığıyla hamur sıkıştırılır ve iç kesim oluk şeklinde boş lakırtıır.|Kaynamaya mebdeladıktan sonra ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır. Buhar çıkması muhtevain bir inç sığacak denli göz buzakılır, kıkesif nârte 2 saat pişirilir. Afiyet olsun.|Madımak otu ve pastırmanın bir araya gelmesi ile alay malay eşsiz bir lezzet ortaya koyan bu yemeği deneyimlediğiniz de tadına bayılacaksınız.|3 Aşama 15dk 4 Kişilik Salatalar Ahmet Fanatik 5 sene önce Soğan Salatası Adana yöresinde soğan salatası kebabın yanı sıra sıkça yenir. Soğan salatası sofların vaz geçilmez parçasıdır.|Çorum’da kesif kesif meydana getirilen sevilen bir tatlı olan sıkma baklavası yemeklerden sonra haydi birde tatlı yiyelim dediğinizde aklınıza istikbal şirinlardan birisi olmalıdır.}